Een lichte emulsie, geformuleerd met ingrediënten die de huid verzachten, hydrateren en regenereren na blootstelling aan de zon.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Houdbaarheid: minimaal 3 maanden
Optimale pH-waarde: 5,5 – 6,0

Bereidingsinstructies
-
Voorbereiding van het mimosa-maceraat (24 uur van tevoren):
Voeg in een fles met dop 6 g mimosa-poeder, 42 g puur water en 12 g plantaardige glycerine toe.
Goed schudden en 24 uur laten macereren, af en toe opnieuw schudden.
Na 24 uur filteren met een fijne zeef of filterpapier. -
Verwarmingsfase:
Verwarm de ingrediënten van fase A en fase B afzonderlijk tot 75 °C in een hittebestendig glas (bijv. in een warmwaterbad).
Zodra beide fasen de juiste temperatuur hebben bereikt, van het vuur halen. -
Emulsie maken:
Voeg fase A toe aan fase B onder voortdurend roeren.
Blijf mengen tot het mengsel egaal is.
Voeg vervolgens fase C (xanthaangom) toe en homogeniseer grondig. -
Afkoelfase:
Plaats het glas in een kom met koud water en blend/mix tot een gladde, glanzende en homogene emulsie ontstaat. -
Actieve ingrediënten toevoegen:
Zodra het mengsel is afgekoeld tot onder de 40 °C, voeg je de ingrediënten van fase D toe.
Meng zorgvuldig tot een egale textuur is bereikt. -
Afronden:
Giet het eindproduct in een geschikte container of potje.
De uiteindelijke consistentie ontwikkelt zich binnen 24 uur.
Resultaat:
Een lichte emulsie met ingrediënten die de huid verzachten, hydrateren en herstellen na blootstelling aan de zon.
Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar.
Reactie plaatsen
Reacties